Мачът на „Дунав“ срещу „Локомотив“ /Пд/ се оказа последен за Ахмед Ахмедов-Мечо като футболист на русенския отбор, научи „Утро“. Той трябва да играе по принцип и тази събота в двубоя срещу ЦСКА на „Българска армия“, но старши треньорът Людмил Киров ще го остави извън групата. Причината е, че, както първи писа „Утро“, централният нападател вече има договор с „армейците“ и е очевидно, че няма как да се самомотивира срещу бъдещия си отбор. 
Ахмедов ще премине през зимата в ЦСКА срещу около 100 000 лева. Според източници от „Армията“, треньорският щаб на „червените“ го виждал като алтернатива на другите тарани - Али Соу и Тони Уот. 
Да направиш такъв трансфер в един от българските грандове, и то само след общо 53 мача в елитния футбол, си е почти приказна история. Толкова са двубоите на Ахмед Ахмедов с екипа на „Дунав“ след пристигането му в Русе от тима на „Поморие“. Головият му актив също не е кой знае колко сериозен - 14 попадения. 6 от тях бяха реализирани само през тази есен. Да не забравяме обаче, че Ахмед се застоя на пейката през пролетта, тъй като основните хора в атака бяха Светослав Ковачев и Исмаил Иса.
Другият му актив в тези 53 мача са 2 асистенции.  
Факт е, че Мечо израсна в последно време, но ако иска да играе голям футбол и да се наложи в ЦСКА, трябва да подобри много елементи от играта си. Техниката понякога му куца, дрибълът не е най-силната му страна, има моменти, в които преиграва за печелене на фаулове в стълкновения със защитниците.
Силното му качество е борбеността и непримиримостта. Не е егоист, има чувство и за комбинативност.
Искрено му пожелаваме да направи сериозна кариера на „Армията“!