Ръст на приходите от нощувки през октомври отчитат русенските хотели и други места за настаняване. Увеличението спрямо същия месец на миналата година е с над 50 хил. лева, въпреки че както отседналите в Русенско лица, така и от реализираните от тях нощувки са по-малко от миналогодишните. Очевидно през октомври относително повече туристи са избрали по-скъпи хотели. А самите места за настаняване са с 5 повече отколкото преди година.
През десетия месец на годината в областта са отседнали 10 083 туристи, което е почти колкото и през септември. Реализираните нощувки са малко по-малко, но общите приходи на средствата за подслон по това перо са малко повече отколкото предходния месец - 837 хил. лева.
През октомври в областта са отседнали 2439 чужденци, което е повече от същия месец на 2018 г. Реализираните от всички тях нощувки обаче са много по-малко в сравнение с миналата година - 4200 срещу 4700. Въпреки това този октомври отседналите в Русе чужденци са платили за нощувки с 21 хил. лева повече. 
През октомври най-предпочитани са най-евтините места за настаняване с 1-2 звезди, в които са реализирани 9641 нощувки. От тях са получени приходи в размер на 368 хил. лева. В четирите четиризвездни хотела този месец са отседнали 2788 души и в тях са реализирани 4325 нощувки. Най-луксозните места за настаняване получават дял от приходите от нощувки в размер на 319 хил. лева. 
В хотелите с 3 звезди, от които този месец в областта са работили осем, са отседнали 1552 туристи, които за 2294 нощувки са донесли приходи от 150 хил. лева.
Реализираните нощувки в общо 51 хотела и други места за настанявяне в областта са средно по 1,6 на човек, колкото и за предходния месец. Запълняемостта на легловата база е 26%.