Касовите бележки за покупки над 50 лева в Мол Русе се превръщат в билет за спечелване на привлекателни награди - телевизор „Самсунг“, смартфон от същата марка и хлебопекарна „Тефал“. От томболата, продължаваща до 19 декември, са изключени само супермаркетът „ЕДЕА“, щандът на „IQOS“ и бюрото за обмяна на валута „ChangeUnited“. Няма да се приемат и платени сметки за телефон, ток, вода и други битови разходи. Повече подробности могат да се намерят на сайта mallrousse.bg.
По традиция в мола се предлагат много празнични акценти. Всеки ден до 23 декември етажите ще бъдат изпълнени с коледен дух и много възможности за забавление. Там малките посетители ще открият работилници на джуджетата на Дядо Коледа и могат да се включат в някое от творческите ателиета на програмата, а за тази, на които им е още рано да майсторят подаръци, са предвидени тематични театрални постановки. Разбира се, ще има и срещи на живо с Дядо Коледа и Снежанка.
На правенето на добро е посветен и Коледният базар на Дунавския център за изкуства от 12 до 15 декември. Той се провежда за шеста поредна година и отново ще предложи лични срещи с красотата и технологията на изработване на разнообразни изделия от различни занаяти и приложни изкуства. Освен местните творци в изложението ще участват и майстори от Варна, Плевен, Дулово и Кубрат.