Русенци могат да станат посланици на доброто в националната инициатива „Предай нататък“, като обединят сили и творят заедно. Кампанията има за цел да подпомагне материално над 600 нуждаещи се в цялата страна чрез шест каузи, като три от тях са за Русе и обхващат 269 души. Те са настанени в Дома за възрастни хора „Възраждане“, Центъра за настаняване от семеен тип за лица с умствени увреждания и защитеното жилище за лица с психични разстройства.
Вече четвърта година доброволците от „Предай нататък“ посещават на място институциите, за да чуят от какво има нужда всеки от настанените, а след това събират средства по няколко начина - чрез корпоративни дарения, по банков път и най-важният - чрез коледни работилници. Тази година ще подадат ръка на възрастни хора, деца с умствени и физически увреждания, незрящи, лица с психични проблеми от цялата страна. 
За целта в четири града се организират творчески работилници, като днес такава ще има и в Русе. Тя ще се проведе между 17:30 и 20:30 часа в център „Трапезата“ на улица „Свети Наум“ 7, като организаторите обещават да осигурят коледно настроение и всички материали, необходими за изработването на изделията, които да се продават с благотворителна цел.
За всички над 600 нуждаещи се в страната доброволците от инициативата искат да съберат около 30 000 лева, но не за да ги дарят за институциите, в които са настанени, а за да им купят точно каквото са поискали. 
В дома за възрастни хора „Възраждане“, където са настанени 234 човека, имат най-много нужда от постелно бельо, мека мебел, зеленчукорезачка и количка за сервиране на храна. Фирма вече е дарила 234 броя постелно бельо, като по този начин за каузата са събрани над 4600 лева, а крайната цел е 7100 лв. 
27-те мъже и жени от центъра за хора с умствени увреждания ще се зарадват на топли зимни обувки, анцузи и градински пейки, за които са необходими 2300 лв. В защитеното жилище има 8 души с психични разстройства, които се нуждаят от ютия, топли зимни обувки, гардероб и климатик, като ютията вече е дарена, а целта е да се съберат 1600 лв.
Вярваме, че доброто винаги води добро и че всеки от нас може да помогне да предадем нататък, казват доброволците от инициативата „Предай нататък“.