„Дунав“ изигра по аматьорски наивен мач срещу „Локомотив“ /Пловдив/ и се срина до 0:3. И то в Русе. Часове преди срещата старши треньорът на русенския тим Людмил Киров бе заявил пред национална медия, че разполага с „посредствен тим“, признание, което едва ли е най-подходящото и мотивиращо преди важен двубой. В хода на мача обаче стана безпределно ясно - с този състав ще е истинско чудо, ако „Дунав“ се отърве и тази година от изпадане във Втора лига.
„Дунав“ изигра прилични първи 15 минути, след което отстъпи инициативата. Гостите реализираха гол при първата си сериозна атака в 14-а минута, когато Димитър Илиев бе изпуснат в центъра на защитата и с лекота направи 0:1. Ален Огжболт покачи резултата до 0:2 в края на полувремето, а бившият футболист на русенския отбор Бирсент Карагарен се разписа за 0:3 към края на мача.
Няма спор - русенските футболисти се стараха, но наистина потвърдиха думите на Киров - че таванът на възможностите им е нисък. Само с желание и без класа няма как стане. Неприятното е, че „Дунав“ губи за втори път след мача с „Берое“ толкова тежко на свой терен, а това означава най-малкото, че без класни подкрепления през зимата отборът ще е обречен в битката за оцеляване. На фона на финансовото положение на клуба и заявеното твърдо намерение на президента д-р Симеон Симеонов да не се занимава повече с представителния тим, ще е магия, ако дунавци се закрепят за още един сезон в елита на българския футбол.
„Дунав“: Макенджиев, Димов, Ковачев, Николов, Исаевски, Лазаров, Щерев, Кавалканте, Христов, Ахмедов /Върбанов, Иванов/.