Една от най-известните русенски бизнесдами - главният изпълнителен директор на „Сименс България“ Боряна Манолова, от 1 януари 2020 г. ще представлява и бизнес интересите на германската компания в Северна Македония. Новината бе обявена от регионалния клъстър с водеща държава Австрия, част от който е и „Сименс България“.
„За мен това решение е признание за високия професионализъм и добра репутация, на която „Сименс България“ се радва в рамките на глобалната компания. Гордеем се с факта, че вече над 140 години допринасяме за технологичния напредък на страната ни, предоставяйки технологии, решения и услуги от световна класа и изграждайки трайни, взаимноизгодни партньорства с български компании“, коментира Боряна Манолова.
Бизнесдамата е главен изпълнителен директор на „Сименс България“ от 2009 г. Само преди броени дни тя се завърна в родния град за откриването на инженерингов център на компанията в Бизнес Парк Русе.
В началото на кариерата си Боряна Манолова работи в Националната агенция по заетостта в Русе, а по-късно и като регионален мениджър на Агенцията за чуждестранни инвестиции. От 1998 до 2007 г. е изпълнителен директор на компанията за пътно-строително оборудване „Лифтън“ /сега „Строително оборудване“/, след което заедно със съпруга си Стоян Манолов създава и собствена верига газстанции „М-Газ“.