Служител на охранителна фирма се сдоби с наказание заради бързата си реакция на сигнал за задействана аларма в обект, който охранявал. 
Малко преди 6 часа сутринта на 24 март 2018 година  мониторинговият център на фирмата отчел нарушение в охранявано от тях дружество. Служителят скочил в служебното „Пежо“ и тръгнал към адреса с бясна скорост, която била отчетена и от радар на бул.“България“ - 112 км/ч при ограничение от 50 км/ч. За бързото шофиране той бил наказан с 800 лева глоба, отнемане на 12 контролни точки и оставен без книжка за 3 месеца. Санкцията според него била несправедливо наложена, затова той помоли съда да я отмени, като посочи, че е извършил нарушението при крайна необходимост - изпълнявал е служебните си ангажименти и е трябвало колкото се може по-бързо да стигне до охранявания обект. 
Съдът обаче изтъкна, че няма нито една дума за причината, заради която се е включила алармата. Отделно, че е превишил разрешената скорост повече от два пъти, което само по себе си е риск за причиняване на катастрофа и застрашаване живота и здравето на хората край него. Затова прецени, че глобата е съвсем правилно наложена, и я потвърди, но решението може да се обжалва.