Футболистите на „Дунав“ ще затворят днес кръга в Ефбет Лига с домакински мач срещу „Локомотив“ /Пд/. Есенният двубой в Града на тепетата завърши с победа на пловдивчани от 3:1. Дунавци поведоха с гол на Стефан Христов, но глупави грешки в русенската отбрана позволиха на „черно-белите“ да направят обрат с две попадения на Димитър Илиев /едното от дузпа/ и на Бирсент Карагарен. 
Двубоят /с начало 17 часа/ е много важен за русенския отбор, който се бори за по-добро място във втората половина на таблицата. Локомотивци пък, поне според заявките на техния щаб, вървят на трета позиция, но се заканват, че ще преследват „Лудогорец“ за лидерския връх. Те победиха през седмицата много трудно с 2:1 на свой терен втородивизионния „Литекс“ в мач за купата на България. Тогава се видя, че не са чак толкова неуязвим тим. 
„Локо“ е отбор с класни играчи. Не мисля обаче, че са съперник, който може да ни уплаши. Играли сме с много други сериозни тимове и сме се справяли добре. Надявам се и този път да е така“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Той добави, че ще състави групата за мача и с няколко момчета от юношеския тим.
„Ще повикам Симеон Иванов, Митко Русанов и Кристиан Върбанов. После ще взема още трима. Някои от тях дори могат да запишат игрови минути“, обясни Киров.
В отбора на „Дунав“ няма болни или контузени футболисти, а в състава ще се завърне и капитанът Мартин Ковачев. Той не игра в предишния двубой заради натрупани картони.  
Ето как изглежда класирането в дъното на таблицата. 
10. „Етър“          18
11. „ДУНАВ“         17
12. „Царско село“     16
13. „Ботев“ /Вр/     13
14. „Витоша“           5