Може ли от скучните и сиви материали, каквито са ламарината и алуминия, които на пръв поглед са лишени от художествена стойност и творчески потенциал, да се измайсторят внушителни и впечатляващи фигури, които да приковат погледите на всеки минувач и да предизвикат откровено възхищение. Може, но стига материалите да са попаднали в ръцете на професионалист, който не само знае как да борави с тях, но има и творческа мисъл и ясен план как и в каква чудновата фигура да ги трансформира. Доказан майстор в тази област е модерният ковач Ивайло Енев, чието хоби от години е да създава подрънкващи рицари с всичките задължителни за тях аксесоари, сред които автентични ръкавици, ризници, доспехи, шлемове и оръжия. А 
резултатите от атрактивното му творчество вече са видени и оценени от хиляди
тъй като голяма част от тях внасят колорит и са важен щрих от популярния замък в Равадиново. В последно време обаче не само туристите на атракциона се радват на майсторските изпълнения на Ивайло, но бижутата му от алуминий трупат почитатели и сред феновете на татусите, след като неговите произведения придават неподправен ексцентризъм в студио за татуировки в Слънчев бряг.
„Собственикът на студиото ме потърси, след като видял и харесал фигурите на рицарите в Равадиново и искаше да му направя две подобни, които да постави на входа. След това ми поръча дракон, а впоследствие и паяк. Специфичното при него беше, че трябваше да виси от тавана“, разказва за нетипичните си творби Ивайло. А след като фигурите му придават драматичност на интериора, следва вълна от похвали, многобройни селфита и впечатлени клиенти. 
„Студиото се намира на централно място в Слънчев бряг до емблематичния хотел „Кубан“ и определено нестандартните фигури приковават погледите на туристите и привличат клиенти“, споделя Ивайло. Доказателство за това е, че получава запитвания от чуждестранни летовници, видели творбите му, като 
вече е изпратил до Германия един дракон. Паяк и дракон
с тегло около 20-25 килограма са новите придобивки, които красят и замъка в Равадиново. За там е измайсторил още два коня в реален размер в типичния за атракциона фентъзи стил.
Негови красоти могат да се видят и в коренно различна обстановка - в парк „Вая“ в района на Бургаското езеро, който се поддържа от бившия депутат Георги Агафонов. Зеленото кътче, което е редовно посещавано от групи с туристи, е „населено“ с внушителните фигури на пеликан, сива чапла и блатист ибис, излезли от ръцете на Ивайло.
„За първи път ми се наложи да правя подобни фигури. Това са все черноморски водоплаващи птици. При тях специфичното се състоеше в трудните изчисления, които трябваше да се направят за изработката им, тъй като условието бе и да могат да се разглобяват, защото аз ги транспортирам до парка и на място ги сглобявам“, разказва Ивайло. И с тази задача обаче модерният ковач се справя безупречно и сътворява птиците, които са с приблизителна височина 2.50 метра и дължина над 2 метра.
Направата на всяко животно отнема по около месец
на модерния творец, а сглобяването на вече готовите части - близо 2 часа.
„Птиците са направени от ламарина, но останалите животни, между които паяците и драконите - от алуминий, който е лек материал и не ръждясва, което е от съществено значение за черноморския район, където е влажно. Всичко, което майсторя, е на принципа на студеното коване и при мен в работилницата няма огнища“, разказва Ивайло. Споделя, че всяка нова фигура започва с кроене и типичното за шивачите очертаване на  картон на отделните й елементи, след което продължава работният процес с напасване. На база картонените елементи следва направата им от метал, а финалната изработка на фигурите се прави на принципа на металопластиката.
Хобито му се разпростира и на друг фронт - участие в исторически възстановки. Ивайло редовно може да бъде видян на подобни събития в Мездра и Плиска, а последно станал част от античния фестивал „Сердика е моят Рим“, който се състоя в центъра на София пред ЦУМ, където всъщност се намират разкопките на древната крепост.