С тържествен водосвет, празнична торта с лъвчета и искрящи фойерверки, богата почерпка и добро настроение местната структура на СДС отбеляза 30-годишнината от основаването си. Сред гостите на празника в хотел „Рига“ бяха председатели на областната и общинската организация през годините, членове и симпатизанти на партията, както и политици от всички партии. Тортата разрязаха областният председател на партията Драгомир Дамянов и общинският лидер Станимир Станчев в присъствието на кмета Пенчо Милков, председателя на общинския съвет Иво Пазарджиев, зам.-областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов, общинския лидер на БСП Пламен Рашев, областния председател на ДПС Дауд Ибрям и други гости. Преди това официалните лица поздравиха членовете на СДС, като всички си припомниха на каква възраст са били, когато партията е била създадена. 
Тържественият водосвет извърши отец Стефан, който е сред участниците в събитията от 10 ноември 1989 г.
Демокрацията е 30% политика и 70% манталитет, посочи бившият син депутат.
Общинският председател на партията Станимир Станчев подчерта, че това, което е постигнато през годините, трябва да се пази и развива. Той благодари на бившите председатели на СДС, като посочи, че винаги ще останат в техните сърца, както и на представителите на политическите партии, които уважиха празника и показаха европейска толерантност. 
Областният лидер на СДС Драгомир Дамянов, който е и един от основателите на СДС, пожела на управленците повече да съграждат и по-малко да разграждат. 
Надявам се всички да имаме сила, вяра и достойнство да вървим напред, както мечтаехме преди 30 години, каза синият общински съветник Елеонора Николова и припомни, че към момента на създаванего си партията е обединила мечтите, надеждите и вярата на всички българи.