Футболистите на „Дунав“ до 17 години завършиха есенния сезон на седмо място в Елитната юношеска лига. Във времето за равносметки „Утро“ разговаря с треньора на отбора Илиян Памуков.

- Илияне, каква беше поставената цел преди началото на първенството?
- Поех този отбор през януари, когато беше на предпоследно място в зона „Варна“. После направихме добра серия и завършихме пети. През лятото се опрях на ядрото от този отбор, но направих и селекция с 4-5 момчета. Целта? Още тогава казах пред футболистите, че трябва да завършим трети?
- Сериозно?
- Абсолютно! Аз вярвах на тези футболисти, знаех как тренират, бяха пред очите ми всеки ден. През пролетта ще направим всичко възможно да влезем в Топ 3. Имаме сили и класа да го направим. За мене главното беше да изградим колектив. Мисля, че го имаме. Не е в стила ми да отличавам някого, но ще спомена, че Борис Димитров вкара през есента 9 гола, Константин Митев - 8, Калоян Петров - 4. При това избутахме сезона само с един вратар - Богомил Станчев. За мене той е герой, герои са и всички други момчета.
- Смяташ ли, че имаш футболисти, готови за националния отбор?
- Убеден съм и не знам защо не им се обръща внимание. Казвам го, защото имам поглед върху цялата дивизия. Борис Димитров, Константин Митев, Димитър Тодоров, Виктор Тодоров, Иван Бакалски, Калоян Петров не са по-лоши в сравнение с играчите от сегашния държавен тим. Сигурен съм, че техният час ще настъпи. И пак ще кажа - имаме отбор, който направи чудесни мачове със „Септември“, „Ботев“ /Пд/, „Славия“, дори срещу ЦСКА - нищо че загубихме този двубой. За мене най-ценното ще е не просто да изградим отлични футболисти, а личности. Непрекъснато им говоря, че човек без цел е заникъде. Продължават ли да се раздават, успехът ще бъде с тях и - и във футбола, и в живота. Използвам повода да им благодаря за сериозната работа и им пожелавам възможно най-добрите коледни празници.
- А после накъде?
- Наясно съм, че се нуждаем от 2-3 попълнения, за да засилим конкуренцията на някои постове. На първо време задължително се нуждаем от втори вратар, централен нападател, халф. Конкретни имена не мога да посоча. Шанс за нас е, че през пролетта ще можем вече да разчитаме на привлечения през есента футболист на „Ботев“ /Пловдив/ Атанас Стамболов. 
- Какво би те зарадвало най-много?
- Да видя един ден тези футболисти с екипа на първия отбор. И съм сигурен, че ще стане. За мене е удоволствие да работя с момчета, които при жега, студ, вятър, дъжд и сняг тренираха дори по нощите. Ще спомена, че сме имали тренировки дори в 21.30 часа и те винаги са били на линия.
- Пожелаваме ти от сърце това трето място в края на първенството?
- Благодаря! Ще опитаме.