Новата многофункционална административна сграда на „БТБ България“ в Източна промишлена зона е сред участниците в конкурса „Сграда на годината“ - най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България, научи „Утро“. Тя е номинирана в категория „Корпоративни сгради“ заедно с още седем проекта от София, Пловдив, Варна и Севлиево.
Новият дом на най-голямата модна фирма в Русе се състои от сутерен и три надземни етажа с обща разгъната площ 6270 кв.м. Проектът е на арх.Гиляна Комитова, конструктори са инж.Красимир Марков и инж.Борислав Борисов, а изпълнител - „София истейтс“ ЕООД. 
Целта на инвестицията е многофункционална сграда, в която да се решат някои социални и производствени проблеми на компанията. Функционалната програма включва хранене на персонала, съвременни офисни площи, създаване на  шоурум с търговска площ за търговия на едро и дребно и осигуряване на допълнителна складова площ за платове и помощни материали.
Проектът стартира през февруари 2017 г., като инвестиционният процес от проектирането до въвеждането в експлоатация на сградата през октомври 2019 г. продължи две години и половина. 
„БТБ България“, създадена преди доста години в Русе с германска инвестиция,    произвежда дамско облекло за световно известни марки, както и разработва собствена модна линия „Ваяна“, утвърдена на българския пазар. Фирмата е локализирана в Източна индустриална зона и досега организираше производството си в съществуваща многоетажна промишлена сграда. Във фирмата работят около 1000 души.
Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от „Градът Медиа Груп“ и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява  с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България. Победителите ще бъдат обявени на 10 декември, а до 12 часа на 9 декември продължава онлайн гласуването за „Сграда на публиката 2019“.