43-годишен румънец направи поредния злополучен опит да подкупи служители на КАТ, за да си затворят очите за пътно нарушение, а след това даде силен, но пак безплоден отпор при арестуването му.
Във вторник пообед контролиращи движението по Мойсев баир полицаи спират румънски „Опел Инсигния“ заради пресичане на непрекъснатата линия при изпреварване. Шофьорът отива до патрулката с документите си и докато ги подава на седящия вътре униформен, пуска през отвореното стъкло четири петолевки. Още при вида на парите служителят излиза от колата и нарушителят разбира, че е сгрешил фатално. Все пак не се предава, бърка през прозореца и вади банкнотите с намерението да ги даде на жена си и да се размине с обвинение в корупция, но действията по задържането му вече са започнали. Тогава падналият в собствения си капан румънец започва да буйства и дори си позволява да ритне единия полицай, но всичко приключва с оковаването му с белезници и задържането му за 72 часа. Предстои изправянето му пред съда по обвинение за подкуп на държавни служители по време на изпълнение на задълженията им.
Нарушителите на Закона за движение по пътищата от другата страна на реката още не могат да разберат, че опитите им да подкупят служители на КАТ завършват със съд в Русе и продължават да подхвърлят пари в патрулките, коментира вчера за „Утро“ началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР главен инспектор Михаил Манов. Той припомни, това е  пети заловен подкуп от румънски шофьор за тази година по пътищата в региона, като всички са завършили с осъдителни присъди.