Затвор - това чуха трима предадени на съд измамници за хитър план да се докопат до тлъст банков депозит от 213 000 лева, който измислили и успешно задействали на няколко нива. Препъникамък обаче се оказала добросъвестната работа на банкова служителка, която надушила съмнителната схема и въпреки че формално имала основание да им напълни джобовете с пари, решила да провери случая из основи и разплела измамата.
Случаят е от началото на април 2018 година, когато до Басри А. и Петър И. от Нова Черна достигнала информацията, че бизнесмен от Казанлък има препълнена банкова сметка. Измислили как да се докопат до парите - открили силистренеца Бейхан М., който иначе работел на пазара във Варна като хамалин и разтоварвал стока. Предложили му неустоимата за несретник в неговото положение оферта - 5000 лева на ръка, ако им помогне за една работа. Не му трябвало много време за умуване и тримата тръгнали към Русе, като спрели в бръснарница в разградско село, където „професионалисти“ да подстрижат и приведат в по-приличен вид запуснатия хамалин. След това последвала и примитивна фотосесия - снимали го на бял фон досущ като снимка за документи и му направили лична карта, но с имената на бизнесмена с тлъст депозит. 
След подготовката стигнали в Русе, където завели вече поспретнатия Бейхан при нотариус. Целта била, представяйки се с фалшивата лична карта за мъжа от Казанлък, да упълномощи истинското си „аз“ - Бейхан, да тегли пари от сметката. Първата нотариална кантора, която посетили, направила справка в масивите на МВР и лъснал фактът, че личната карта не е истинска и че човекът се представя с фалшива самоличност. Затова бил отпратен. Втория път обаче уцелили удобен нотариус, който издал заветното пълномощно, без да провери обстоятелствата, и така останало само да отидат до банката и да се докопат до бленуваните пари. Там обаче претърпели истински крах. Банковата служителка в „Уникредит“ веднага разпознала индикациите за измама, поразпитала „мулето“ и видяла, че версията му издъхва, забаламосала го, че трябва да почака, защото има някакъв проблем в системата им и сигнализирала служители от банкова сигурност. Били направени бързи проверки по случая и накрая експертите звъннали на своя клиент от Казанлък, за да чуят неговата версия. Тогава бизнесменът обяснил, че не е упълномощавал никого да се разпорежда с парите му, камо ли непознатия за него Бейхан от Силистра.
Така престъпната схема издъхнала на финалната права, а тримата измамници стигнаха до съд. Делото срещу тях стартира повторно на първа инстанция, пред която те не оспориха обвиненията и поискаха съкратен процес. Така 9 пъти осъжданият, между които 4 пъти за измами и подкуп, при които натрупал 12 години в затвора, Басри бе наказан на 7 години затвор, Петър - на 4 години затвор, а „мулето“ Бейхан - на 3 години затвор. Присъдите могат да се обжалват.