Русенски производители на облекла записаха силно присъствие на „Whitel Label World Expo“ /в превод - „Световно изложение Бял етикет“/ - глобално изложение за електронна търговия и стоки с бял етикет в Лондон, провело се на 27-28 ноември. Българска модна асоциация /БМА/ участва във форума със собствен щанд. На него бяха представени облекла и аксесоари от различни български производители, сред които марките за дамски облекла „Рени Стил“ и „Wolf Walley“, дамско и мъжко бельо с марка „Бижу“, бански костюми „Maya Ilieva“, рисувани рокли на Силвия Кабаиванова, ръчно рисувани шалове на художника Дилян Дочев-DiL, чорапи от „Феникс 94“, мъжки ризи от „Буламмас“, рокли с детски рисунки „Dress to Impress“ и други. 
Това бе единственият български щанд на панаира. Според БМА интересът към представените продукти е бил сериозен и са осъществени контакти с чуждестранни купувачи.
Основен акцент на изложението бе електронната търговия като най-бързо развиващ се канал за продажби. 200 лектори, експерти по електронна търговия, разгледаха онлайн продажбите в Амазон, Ибей и други платформи, маркетинг и бизнес услуги, международно законодателство, опаковки и доставки. По време на форума БМА е успяла да се срещне с представители на Амазон, Ибей, Шопит и други големи електронни търговски конгломерати, като обсъди сътрудничество с тях във връзка с разработваната от асоциацията платформа за онлайн продажби в Европа.
Подкрепа за БМА заяви и посолството на България в Лондон в лицето на Татяна Койчева, съветник по икономическите и търговските въпроси. Българска модна асоциация е получила покана за провеждането на модно ревю в посолството на България в Лондон, като Татяна Койчева се ангажира да сътрудничи за популяризирането на българската мода в една от световните модни столици - Лондон.
„От 20 години работя за популяризирането на българската мода. Смятам, че все повече фирми осъзнават необходимостта от създаване и продажба на собствен продукт. Нашата цел е да помогнем този продукт да достигне до европейския пазар“, заяви Силвия Кабаиванова, председател на БМА.
„Необходимо е обединение на българските марки, чиито продукти не отстъпват по качество и дизайн на останалите, показани на панаира. Важна стратегия, на която трябва да се наблегне, е производството на устойчива мода, в кратки срокове и малки количества“, допълни зам.-председателят на БМА Деан Манев.