Бедрос Пехливанян е новият общински ръководител на русенската структура на ГЕРБ, стана ясно, след като изпълнителната комисия на партията е приела оставката на Росен Даскалов. Бившият автомобилен състезател и известен бизнесмен поиска да бъде освободен от шефския пост след претърпяната загуба на кметските избори.
„Изборът ми е временен, докато не се проведат редовните събрания на партията и не се избере постоянен ръководител. Росен Даскалов постъпи морално, почувства, че трябва да подаде оставка, и го направи. Структурата на ГЕРБ е жива, може би има нужда от рестарт и обновяване, но най-правилното според мен е надграждане“, коментира пред „Утро“ Пехливанян, който е и председател на групата общински съветници от ГЕРБ.
По всичко личи обаче, че Даскалов няма да напусне редиците на партията, тъй като догодина ще бъде предложен за член на националното ръководство на Предприемачи-ГЕРБ. Това ще го направи първият русенец между единиците членове на ръководната структура.
Във Ветово общински лидер ще продължи да бъде Андриан Райков, макар той също да подаде оставка заради претърпения изборен крах.
„За там търсим местен ръководител, но все още не сме открили правилния човек, затова засега Райков остава общински ръководител във Ветово“, уточни за „Утро“ областният лидер на ГЕРБ Пламен Нунев.
С това обаче не приключват промените в структурите. За областен административен секретар на партията е избран зам.областният управител Валентин Колев. Временен областен ръководител на структурата на Предприемачите става новоизбраният общински съветник Иван Иванов, който ще смени на поста оттеглилия се по лични причини Ангел Стефанов. Иванов бе доскорошен секретар на Предприемачи-ГЕРБ, а след издигането му в ръководител мястото му ще заеме младият и амбициозен Христо Белчев.