Две момичета от ромски произход на 16 и 22 години са заловени от Първо РПУ след извършен грабеж.
На 28 ноември след 20 часа в районното управление е получен сигнал от пострадала жена, че е била застигната в подлеза на кръговото кръстовище срещу сградата на областната дирекция на МВР от две непознати нападателки, които и отмъкнали дамската чанта с 20 лева в нея и лични вещи.
Дежурните криминалисти веднага претърсили района и намерили чантата, захвърлена около паркинга на дирекцията, а от записите на камерите са установени и самите извършителки на грабежа. Оказало се, че пълнолетната ромка е стара познайница на Първо РПУ и вече има зад гърба си няколко условни присъди за кражби. Другата е нейна роднина на 16 години, но тя само е наблюдавала подлеза да не слезе някой в него по време на грабежа.
Двете грабителки са предадени на прокурор.
В събота 45 минути след полунощ 20-годишен младеж бил заклещен от двама непознати зад блок по ул.“Борисова“. Докато се усети, момчето получило два силни удара в лицето, след което му било наредено да извади наличните си пари. Потърпевшият дал 55 лева, които имал в джоба си и нападателите избягали.
В неделя вечерта на ул.“Чипровци“ е извършен още един грабеж. В 20.30 часа във Второ РПУ се обадила жена, която казала, че неизвестен мъж с колело минал близо до нея и издърпал дамската й чанта със 700 лева, мобилен телефон, документи и лични вещи. След това грабителят изчезнал в посока кръстовище „Олимп“. По двата случая е започнало издирване на тримата мъже.
По повод на зачестилите грабежи вчера от полицията посочиха, че със застудяване на времето бандитите се активират и хората трябва да бъдат по-внимателни, за да не станат жертва на престъпници.