Неизвестен засега автокрадец със задигнат автобус е блъснал три коли малко след Т-образното кръстовище на улиците „К.Иречек“ и „Борисова“. След инцидента той изоставил рейса и избягал.
Катастрофата е станала около 3.15 часа вчера призори. Автобусът е идвал от ул.“Борисова“, но като завил по „Иречек“, мъжът зад волана изтървал управлението и се забил в паркиран малко след магазин „Евас“ автомобил. От удара той се придвижил напред и се блъснал в колата пред него, а тя ударила трети автомобил. Веднага след това автокрадецът си плюл на петите и в момента се издирва от полицията.
Сигнал за верижната катастрофа е подаден на тел.112 в 3.26 часа от собствениците на пострадалите три коли. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Униформените установили, че при инцидента няма ранени и линейката е освободена. По регистрацията на автобуса марка „Сетра“ е установен собственикът му, който тогава разбрал, че с неговия рейс е направена катастрофа. Возилото било използвано за превози по заявки и стояло в двора на едноличната му фирма, затова той не знаел как е откраднато. Все пак останал доволен, че автобусът е намерен, макар и с щети по дясната страна.
Вчера на мястото на катастрофата беше останал само единият от пострадалите автомобили - „Нисан Микра“, който е с нагънати ламарини на багажника и с измъкнат от таблото от удара касетофон. Останалите две коли са изместени от собствениците им, автобусът също е откаран от притежателя му.