Спешна евакуация заради изтичане на газ се е наложила в събота вечерта на живеещите в къща на улица „Лозен планина“ в Русе. Според млада жена, която се грижи за детето си, до инцидента се е стигнало в резултат на маневра на лек автомобил, който е паркирал на тротоара. Младия шофьор се е движил на заден ход и не е забелязал таблото на газоразпределителното дружество с отчитащите устройства. При маневрата го е ударил, при което е изкъртил тръбата към таблото и оттам е започнало да изтича огромно количество газ.
Подаден е бил сигнал на тел. 112 и на място са били изпратени полиция, пожарна и аварийни екипи на газовото дружество. Веднага е било прекратено газоподаването в засегнатия участък. Поради опасността от случайна искра и последващ евентуален взрив движението на автомобили е било прекратено, а районът е бил отцепен в голям периметър за коли и хора. Пожарникарите, заедно с органите на реда, са евакуирали жената и детето, докато се нормализира и овладее ситуацията. Хората са се подслонили временно при познати.
Аварийният екип на газовото дружество е започнал работа веднага по подмяната на 32-милиметровата газова тръба и за възстановяването на газоподаването както към къщата, така и в засегнатия квартал. Връзката е била възстановена още същата вечер. Къщата се намира в непосредствена близост до големи жилищни блокове, но тяхната евакуация не е била наложителна. Съседната двуетажна къща е необитаема, тъй като собствениците от години работели и живеели в Германия. Ситуацията е овладяна много бързо и в рамките на около 30 минути течът на газ е прекратен.