Концертът-спектакъл „Вълшебната гора“ със завладяващ магичен сюжет и с много красива класическа музика ще зарадва малките поклонници на истинското изкуство в Русе. Спектакълът на детската театрална школа „Патиланци“ с ръководител актрисата Деница Дончева в партньорство със сдружение „Полифония“ ще бъде показан на 4 декември от 18 ч в салона на Кукления театър. 
Както „Утро“ писа, това оригинално представление вече пожъна небивал успех в столицата, където обра овациите на малки и големи в Борисовата градина. Някои от невръстните зрители в София дори питаха кога и къде могат да се запишат в трупата „Патиланци“. 
Сега спектакълът, който е с логото „От деца за деца“ ще бъде видян и от русенската публика. В него се разказва за кралство, в което кралят и кралицата са разменили своите роли, като „кралицата“ яростно се опитва да подчинява всички. Музикантите са онези вълшебници, които съумяват да докоснат превзетото самовлюбено сърце на „кралицата“ и със своята музика да донесат свободата на кралството. Театралните таланти преплитат дарби с малки изпълнители на пиано, цигулка, флейта и балет. 
Автор и режисьор е Деница Дончева, нейни са и костюмите и декорът. Входът е свободен, но бъдещите театрални и музикални звезди ще се радват, ако зрителите пуснат в специалната патиланска шапка своята лепта за подкрепа на артистите.