Търговията с фалшификати на известни модни и спортни марки се превръща в основна част от сивата икономика, отчете шефът на Икономическа полиция в областната дирекция на МВР главен инспектор Александър Ковачев по време на среща за взаимодействието на държавата и бизнеса в борбата срещу това непрекъснато растящо явление, което ощетява както бюджета, така и потребителите. В нея участваха собственикът на една от най-големите български фирми за защита на интелектуална собственост „Арсис Консултинг“ и представител на редица световни марки у нас - популярният и като музикант юрист Велизар Соколов-Заки и Емануел Тавлас - мениджър на най-голямата модна фирма в света „Луи Вюитон“ за борба с фалшификатите за Гърция, Кипър, Израел и България.
През последните две години в ОД на МВР има чувствително увеличение на случаите на пресечена престъпна дейност на нелегално разпространение на фалшиви стоки, посочи гл.инспектор Ковачев.
В знак на признателност за усилията и резултатите в противодействието на този вид престъпност Велизар Соколов връчи на директора на полицията ст.комисар Теодор Атанасов специално благодарствено писмо. Благодарности изказа и Емануел Тавлас.