Очакваното с огромен интерес съботно волейболно дерби между "Дунав" и "Левски" в Русе /17 часа/ ще мине под знака на благотворителна кампания в помощ на 17-годишна състезателка от девическия отбор на клуба. Девойката тренира от 7 години в русенския тим, но била сполетяна от тежка контузия в коляното. По препоръка на лекарите трябвало да мине през сложна операция за скъсани предни кръстни връзки. 
"Родителите са доста притеснени. По тяхно желание няма да цитираме името на състезателката. Вече са събрани някакви средства, дарени от волейболистите на мъжкия отбор, треньори, граждани", обясни пред "Утро" главният клубен мениджър Валери Андреев.
Той обясни, че първоначалният вариант за подпомагане на волейболистката бил мачът в събота да бъде с билети. По предложение на клубната управа и спонсора било решено обаче зрителите все пак да гледат двубоя безплатно, като благотворителната акция ще мине във фоайето на залата. Там зрителите ще имат възможност да помогнат според възможностите си с лепта в специално поставена кутия. Средствата ще бъдат отчетени след последния съдийски сигнал. 
Другият момент е, че всеки дарител ще получи талонче с уникален номер. Едно талонче ще е с цена от 3 лева, две - от 5. След края на мача талончетата ще бъдат завъртени в томбола, като един от феновете ще си тръгне с телевизор. 
"Много се надяваме и сме сигурни, че мачът ще бъде посетен от възможно най-многобройна публика. Така ще помогнем и на нашата състезателка", каза Андреев.