Напрежението в отношенията между бившия председател на общинския съвет в Ценово Галина Георгиева и кмета на общината д-р Петър Петров стигна до съдебна зала. Бившите съпартийци от ГЕРБ се изправиха един срещу друг, след като Георгиева заведе дело за нанесена обида и поиска 3000 лева обезщетение.
Причина за това е реплика на кмета на 27 март тази година "Ако Вие, госпожо, продължавате да се правите на "ни лук яла, ни лук мирисала", проявите безразсъдно дебелоочие и наглост, остава да се сърдите сама на себе си". От думите му Георгиева се почувствала унизена, засрамена и притеснена. 
На първа инстанция състав на Районния съд в Бяла прецени, че няма причина кметът да понесе каквото и да е наказание и го призна за невинен. Решението обаче почти сигурно ще се обжалва.
Георгиева бе общински ръководител на ГЕРБ в Ценово, но в края на февруари бе изключена, а доверието от нея бе свалено заради работа в разрез с политиката на партията. До изказването на Петров, което провокирало безпокойство у нея, се стигнало, след като имало съмнения и въпроси у хората в Ценово дали председателят на общинския съвет е разследван за неправомерно усвояване на евросредства. По този повод кметът попитал официално чрез писмо каква е истината.