Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал “Бояна”.

В района има засилено полицейско присъствие. По информация на БНР разследването, по което се работи, е свързано с подозрения за злоупотреби, свързани с наемане на тренировъчни и спортни бази.

Това е втора подобна акция в базата на БФС в Бояна за малко повече от месец, като на 15 октомври около 30 служители на ГДБОП прекараха около два часа в сградата, за да изземат документи от там. Това се случи по-малко от час след като дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, след като бе призован да го стори от премиера Бойко Борисов. Тогава бе претърсен и старият офис на БФС на улица “Цар Иван Асен II” в центъра на града. В последствие стана ясно, че акцията е била свързана с разследване за манипулация на изхода на мачове от българското първенство от страна на родни съдии, като това доведе до оставката на председателя на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев.

Миналата седмица бТВ излъчи разследване, в което се твърди, че Българският футболен съюз е харчи неправомерно средства, отпуснати от държавата за развитие на Детско-юношеския футбол в страната. Именно по тази тема за 15:00 часа днес в централата на БФС бе насрочена пресконференция на ръководството на организацията, като все още не се знае дали тя ще се проведе при така стеклите се обстоятелства.