На 27 ноември КТ „Подкрепа“ ще проведе национален протестен митинг-шествие под надслов „Болните работници не са престъпници!“.

Основните искания на протестиращите са работодателите да поемат поне първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото възнаграждение през този период (понастоящем е едва 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на данъка върху минималната работна заплата; спешна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничаване на извънредния труд; прилагане на сумираното изчисляване на работното време само в непрекъсваеми производства, съобщиха от синдиката.

Протестното шествие ще започне от пл. „Княз Александър I“ по бул. „Цар Освободител“ до пл. „Народно събрание“, където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. „Васил Левски“ и бул. „Княз Ал. Дондуков“ до ул. „Тракия“ №15, след което обратно по бул. „Княз Ал. Дондуков“ до пл. „Независимост“.

На 27 ноември от 10.00 до 11.00 ч. в 35 Дирекции Социално подпомагане в цялата страна ще се проведе едночасова предупредителна стачка с основно искане за 40% базово увеличение на основната работна заплата на социалните работници и служители. Стачката е организирана от Националния синдикат на административните служители към КТ „Подкрепа“

Работниците и служителите, членове на КТ „Подкрепа“, няма да допуснат да продължи отнемането на социалните ни права!