Футболистите старша възраст на „Дунав“ победиха с 4:2 „Пирин“ в мач за първенство на Елитната юношеска лига. Направиха го в кошмарна седмица, в която загубиха срещу ЦСКА с 0:8 в турнира за купата на БФС. След успеха срещу благоевградчани „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Мартин Цирков.

- Мартине, каква е твоята оценка за играта срещу "Пирин"?
- Направихме добър мач. Доволен съм от всички. Можехме и заслужавахме да бием с повече.
- Да се върнем към онзи двубой срещу ЦСКА в София.
- Да уточня, че по регламент в този турнир могат да играят само футболисти, родени през 2002 година. По тази причина нямаше как да използвам основни играчи като Кристиан Върбанов и Митко Русанов. Много съм разсъждавал по темата дали срещу такива отбори трябва да се играе затворено. При "паркиран автобус" никога нямаше да загубим така. Моят принцип е да се надиграваме, каквото и да ни струва. Не споделям тактиката с глуха защита. Освен това момчетата са във възраст, когато трябва да се надскачат със съперниците и да видят нивото си. Друг е въпросът, че в ЦСКА имаше един футболист, когото видях за първи път на живо - Мартин Смоленски. За годините си е уникален футболист - бърз, техничен, който играе раздвижено по целия фронт на атаката. Вкара 4 гола, направи 3 асистенции! Неслучайно тренира и с мъжкия отбор на "червените". Той направи тази разлика. Мисля, че го чака невероятно бъдеще.
- Как на този фон се развиват твоите футболисти?
- Имаме талантливи момчета. Непрекъснато им говоря, че ако искат да бъдат забелязани, трябва да се трудят много. Искам за виждам посветени на футбола хора. Само така ще успеят. Моята цел е един ден част от тези момчета да играят с екипа на мъжкия отбор. Направят ли го, значи ще съм си свършил работата.