Германският производител на фасадни елементи "Линднер" вече набира персонал за завода си в Русе, научи "Утро". Търсят се както монтажници на дограма, окачени фасади метални конструкции и обшивки, инженер-конструктори и специалисти в различни направления. Те ще бъдат наемани от дъщерното дружество "Линднер Билдинг Енвелъп инженеринг" ЕООД. 
Както "Утро" писа, компанията ще изгради завода си на терена на някогашната Захарна фабрика в Източна промишлена зона. Производствената база ще заема площ от 67 дка, а инвестицията ще бъде от порядъка на 13 млн. евро. Така десет години след окончателното затваряне на "Захар-Био", районът може би отново ще бъде съживен от ново производство.
Очаква се вложението да създаде 200 нови работни места. За да си осигури квалифицирани кадри обаче, "Линднер" ще трябва да предложи заплати над средните в бранша. Доколко те ще бъдат стимул за общо покачване на възнагражденията в бранша не е ясно, тъй като компанията, както и почти всички външни инвеститори, пази размера на заплатите в дълбока тайна. 
Групата на "Линднер" е на пазара у нас от 1993 година, като за този период компанията е инвестирала над 500 милиона лева. Според представители на компанията, изборът на Русе за локацията на новия завод се базира на стратегическото му местоположение на брега на река Дунав и в близост до границата с Румъния.