35-годишният мургав румънец Дукадам Нуцоайка ще се сбогува съвсем скоро с България, след като на първа инстанция бе осъден за опита си да подкупи катаджии, а след като рушветът бе отказан, започна да буйства и блъска полицаите. Сцената се разигра на 8 ноември около 12.45 часа при спускане по Беленския баир. 
Тогава шофираният от румънеца "Фолксваген Пасат" с английски номера тръгнал да изпреварва в забранен участък. Не знаел обаче, че това се случва пред очите на пътните полицаи, които веднага вдигнали палката и го спрели. Написали му акт за извършеното нарушение, но вместо с разкаяние и подпис, Дукадам им предложил случаят да се развие по друг сценарий и мушнал две банкноти от 20 и 10 евро между бланките с актове. Катаджиите мигновено сигнализирали своите колеги и последвало арестуването на румънеца, по време на което той не се подчинил и затова бе обвинен освен в предлагане на подкуп, и в хулиганство и съпротива на полицейски служител.
След неуспешния опит за подкуп Дукадам бе вкаран в ареста и не сполучи с молбата си да бъде пуснат при четирите си деца с обещанието, че повече кракът му няма да стъпи в България. След няма и 3 седмици в килия той направи самопризнания и чу облекчена присъда от 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок и 500 лева глоба. Наказанието може да се обжалва, но предвид благодарностите, придружени с проронване на сълзи, които румънецът изказа към съдебния състав, до оспорване едва ли ще се стигне.