След завършеното през април разширение на завода "ВИТТЕ Аутомотив България" удвоява производствения си капацитет, като се очаква оборотът на компанията да достигне около 400 млн. лв. годишно, съобщи производителят на автомобилни компоненти. Ръстът на продажбите е следствие от нарасналия бизнес с нови проекти, както и трансфериране на текущи проекти от другите заводи на групата към завода в Русе. 
Само за последния проект за разширение на завода са вложени над 14 млн. лв., а общата инвестиция в България досега надхвърля 50 млн. лв. Към момента в компанията работят 950 служители, а в средносрочен план предстои разкриване на над 400 работни места.
През тази година е усвоена нова стратегическа продуктова група - предни и задни камери, като първият клиент за тези продукти от завода в Русе е компанията Даймлер с проект за новата S-класа. 
Плановете за развитие в следващите 4 години предвиждат специализация в 5 продуктови групи от портфолиото на групата. Към момента се произвеждат 6.5-7 млн. продукта месечно, а след постигане на развитието в следващите 4 години производството трябва да нарасне до 12 млн. продукта на месец, като оборотът достигне 200 млн. евро на година.