Представлението "Пинокио" в четвъртък се оказа двоен празник за една от новите актриси в русенсия Куклен театър - Светлина Станчева-Све. Това беше първият вечерен спектакъл на трупата и въпреки че залата не бе така пълна като на дневните пиеси, началото беше повече от окуражаващо. Публиката бе очарована от приключенията на дървеното момченце, грижовния му татко Джепето и Феята със синята коса, но награди с много аплодисменти вдъхновената игра и на Лиса и Котака, без които историята нямаше да има същия блясък, а и нямаше да носи част от така важните и за малки, и за големи поуки. Точно така - и за големи, защото постановката е насочена и към тях. Това е семейно представление, в което възрастните не са просто придружители на децата, а част от публиката, за която се раздават хората на сцената и екипът зад тях. На театър като на театър.
След финала в четвъртък възторжените ръкопляскания и виковете "Браво!" бяха допълнени от песента "Хепи бъртдей". Тя прозвуча от актьорите на сцената и бе посветена на Лиса - Светлина Станчева, който така получи един от най-емоционалните подаръци за рождения си ден.
Освен на театралната сцена чаровната Све се изявява и в музиката. Двамата с Димитър Пишев /също част от новите актьори в русенския куклен театър/ са известни и като дует $P.S. Послепис" и вече имат първия си диск.