Задържаният за смъртта на 5-годишната Марая в квартал Долапите Петко Славов не успя да убеди втората съдебна инстанция, че трябва да бъде освободен под домашен арест. Вместо това Апелативният съд във Велико Търново прецени, че мястото му е в килия и окончателно потвърди най-тежката мярка.
76-годишният мъж, който премаза на 12 ноември с раздрънкания си камион "ГАЗ 53" Марая и избяга, бе вкаран за постоянно в ареста на 15 ноември, но още тогава заяви, че ще обжалва решението на съда.
По негови думи той нямал вина за погубването на детския живот и смята, че е действал правилно като опитен шофьор, който минава на ден 100 км. Отговорността за трагедията според него била на бабата на момиченцето, тъй като не държала внучката си за ръка. Във вторник, когато самата жена бе разпитвана пред съдия, дядото е настоявал да присъства на разпита и заедно с адвоката си и да се включи в задаването на въпроси. Петко продължава да държи на защитната си линия, че кучето, което момиченцето е водило на сизал, е побягнало към камиона му, а след него тръгнало и самото дете. В същото време бабата не реагирала. И той обаче не реагирал - нито спрял, нито намалил скоростта.
Самият инцидент станал малко след като дядото направил десен завой на кръстовище. По думите на Петко той не е усетил нито претръсване, нито удар и затова си  продължил по пътя. Съмненията са, че той е прегазил детето не само със задните, но и с предните гуми на камиона си, но се очаква финалната дума на експертизите. 
Самонадеяността на Петко като шофьор бе изтъкната от Окръжния съд, тъй като направи впечатление, че за всичките си тежки провинения досега - убити на пътя 22-годишен младеж през 1964 година и блъснатото дете през 1987 година, което се разминало със счупена ключица, за които има две присъди зад гърба си - обвинява самите жертви. А бързата му защитна мисъл рязко контрастира с показващия на пръв поглед смирение и кротост външен вид.