27-годишен мъж от село в Добричко решил да избяга от закона по жп линията под Дунав мост, тъй като бил издирван за кражба в особено големи размери, но граничари го завардили и прибрали в ареста.
Крадецът работел във варненска фирма, откъдето отмъкнал скъп трактор и го продал, но скоро бил разобличен и предаден на Районния съд във Варна. В сряда обаче не се явил на делото и бил обявен за издирване. Щом разбрал, че полицията е по петите му, младият ром тръгнал с микробуса си да напуска страната през Дунав мост и пристигнал в Гюргево по тъмно. Граничният екип установил, че мъжът е издирван за кражба, но докато тече проверката, той хукнал към блатата, изоставяйки буса на пункта. Тъй като вече било доста тъмно, граничните служители го изгубили от поглед и решили на сутринта да претърсят основно района. 
Още на зазоряване граничният катер тръгал по реката към моста и полицаите видели човек да върви по жп трасето на моста. Веднага е подаден сигнал до жп секциите на двете съседки да спрат всички влакове от и към Румъния, за да не прегазят беглеца и от двете страни на моста към него тръгнали две групи граничари. Той отказал да се предаде. Направил няколко опита да избяга и заплашвал, че ще се хвърли в реката, но в крайна сметка е задържан, а днес ще бъде конвоиран до Варна.