Без изненади премина официалното представяне на новите четирима зам.-кметове в екипа на Пенчо Милков, които ще бъдат основен механизъм в управлението през следващите четири години и за които "Утро" вече съобщи. Те не се познават помежду си, но заявиха, че ги обединява русенският патриотизъм. И Магдалина Илиева, която ще отговаря за строителството, и Златомира Стефанова, която поема ресора за икономика, инвестиции, собственост и европейски проекти, и Димитър Недев, който ще подобрява комуналните дейности, и Енчо Енчев, който е натоварен с хуманитарните дейности, имат силни професионални биографии.
Залагам на специалисти с опит, а не на партийни кадри. Те са енергични, добри професионалисти и честни. Заедно ще работим активно, прозрачно и в интерес на съгражданите си, защото обичаме Русе и искаме градът ни да се променя към по-добро, каза кметът Милков. Той подчерта, че зам.-кметовете ще бъдат не зад него, а пред него за въпросите, които ще решават. Кметът е събирателен образ и енергиен източник, мотиватор и дава насоки, допълни още той. 
"Приех предизвикателството да стана част от екипа на Пенчо Милков, познавайки го от съвместната ни работа като професионалист и личност с висок морал и принципност. Възхитена съм от заразителния му ентусиазъм. Ще направя всичко възможно да продължим градежа и ще разчитам на екипната работа за доброто на Русе и русенци", каза зам.-кметът по строителството Илиева. Тя има магистърска степен "Строителен инженер ПГС" от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Работила е в строителни фирми, като е минала през всички етапи на развитие на строителен инженер, а от юли 2019 г. е заместник-кмет по строителство и общинска собственост в община Тутракан. Илиева е омъжена, с един син.
"Моята мечта е хората от всяко поколение да чувстват и знаят, че имат бъдеще в Русе. Ще вложа цялата си енергия, опит и професионализъм за развитието на туризма в нашия град, използвайки и потенциала, който носи река Дунав. Ще работя за привличането на нови инвестиции и за подобряването на бизнес средата. Ще залагам на прозрачност в действията си и ще се допитвам до мнението на гражданите и заедно ще вървим напред", каза при представянето си зам.-кметът по икономика и европейски проекти Стефанова. Тя е завършила международен туризъм във Варна, след което и бакалавърска степен по финанси във Великотърновския университет. Професионалният й път започва във фирма "Дунав турс", като през 2016 година става офис мениджър, а впоследствие и директор на туристическата агенция "Дунав Турс Хотелс". Стефанова е семейна, с едно дете.
"Няма да жаля усилия по проблема с мръсния въздух, защото гражданите на Русе заслужаваме да дишаме чист въздух и ще работя усилено в тази посока. Приех поканата на Пенчо Милков да стана част от екипа, защото има ясна платформа за управление, която включва единност, прозрачност, компетентност и почтеност. Заедно ще направим Русе още по-красив и по-привлекателен както за бизнеса, така и за нашите съграждани и туристите", каза зам.-кметът по комунални дейности Недев. Завършил е "Технология и организация на автомобилния транспорт" в Русенския университет и магистратура по финанси в Стопанската академия в Свищов. Професионалният му опит включва 23 години в Русенската корабостроителница, където достига длъжността член на борда на директорите и директор достройка. През 2014 г. става проектен мениджър във "Витте Аутомотив", а в момента работи във фирма "ВСТ Кинематикс България". Семеен е, с един син.
"Образованието се налага като най-важният фактор за осигуряване на ново качество на икономиката и изграждане на добре подготвено и можещо общество на знанията. Ще работя всеотдайно и за подобряването на социалните услуги и дейности в нашата община, за развитието на спорта и младежките дейности", каза зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчев. Той е завършил българска филология в Шуменския университет и е магистър по български език и литература. Преминал е през всички стъпала в обраованието, а от 2014 е директор на училище "Ангел Кънчев". През 2017 г. е избран за председател на Сдружението на директорите от средното образование в България-секция Русе, а през 2018 г. - за съпредседател и член на националния управителен съвет на Сдружението на директорите. Енчев е семеен, с един син.