На 7 години затвор си стиснаха ръцете прокуратурата и единият от контрабандистите по най-запомнящия се в последните години случай на трафик на наркотици - този с комбайна „Дон Роко“. Пловдивчанинът Николай Николов е сключил споразумение с държавното обвинение, като се е съгласил доброволно да понесе наказанието, научи „Утро“ от неговия адвокат Николай Беров. Делото обаче е отделено по отношение на сочения за съучастник на Николов - холандецът Корнелиус Бренченс, който забегна и така и не прекрачи в българска съдебна зала. По неофициална информация делото срещу него тече задочно.
Сагата с аржентинския наркокомбайн също започна с шумно афиширане. На 5 май 2012 година в Русе бомбастичната новина съобщиха премиерът Бойко Борисов, тогавашният финансов министър Симеон Дянков и вече покойният митнически шеф Ваньо Танов. Тогава хванатите 60 килограма кокаин бяха оценени на внушителните 100 милиона лева, които впоследствие спихнаха на 2.7 милиона. 
Делото направи няколко опита да стартира през 2016 година, но това така и не стана и бе пратено в Софийски градски съд. И там казусът не бе разгледан, а стигна до Пловдивския окръжен съд, който е одобрил споразумението и е сложил дългоочакваната точка.