Над 450 литра концентриран алкохол и близо 40 стека цигари са открити измежду редовно пренасяна стока в два микробуса на Дунав мост от митнически разузнавачи.
На 14 ноември на изхода на граничния пункт се явил микробус с белгийска регистрация, управляван от български гражданин, който пренасял хранителни продукти за нашенски гастарбайтери в Белгия. Измежду редовната стока обаче са открити 210 бутилки от по половин и един литър с ракия, мастика, бренди и уиски с общо количество 149 литра. От кухини в товарното помещение пък са извадени 380 кутити цигари „Марлборо“ и „Давидоф“.
На следващия ден пак на излизане от страната се явил друг бус с белгийска регистрация, в който пътували двама турски граждани. Шофьорът декларирал хранителни продукти и безалкохолни напитки за Белгия, но измежду тях са намерени 840 бутилки от 0.5 и 0.7 литра  концентрати с общо количество 302 литра.
Всички бутилки и цигари са с български бандерол, но превозвачите нямали документи за тях, затова те са конфискувани, а на водачите са наложени актове.