Филмът "Сага за попилените възможности", който разказва за събитията около подписването на Ньойския мирен договор на 27 ноември 1919 г. и на Парижкия мирен договор от 1947 г., ще бъде прожектиран в понеделник от 17.30 ч в зала 2Г 204 /зала "Сименс"/. 
Лентата е документална, по сценарий на проф.Иван Илчев и е реализирана със съдействието на Националния военноисторически музей, Държавна агенция "Архиви", "Пик аудио" и Националния филмов център. В "сагата" участват актьорите Валентин Ганев и Мак Маринов. 
С прожекцията, която ще бъде съпътствана и с дискусия, ВМРО ще отбележи 100-годишнината от Ньойския договор, определян като най-позорния и най-унизителния факт в новата българска история. Организатор е депутатът Искрен Веселинов, а входът за прожекцията е безплатен. 
С филма искаме да погледнем по-обективно на тези събития от новата ни история, които в немалка степен предопределят нелеката и не особено щастлива съдба на България през 20-и век. С образа на разказвача на филмовото повествование, който е една въобразена личност, свидетел на подписването и на Ньойския, и на Парижкия мирен договор, искахме да обединим тези две събития, обясняват организаторите. Чрез прожекцията те искат да внушат и умерено оптимистичната идея, че българинът е в състояние да се справи в трудни времена, както го е правил нееднократно в миналото.