Петото издание на кулинарното състезание за непрофесионални готвачи "На върха на ножа", което организира Професионалната гимназия по туризъм, ще представи майсторските умения в кухнята на половин дузина нови общински съветници. Надпреварата ще се проведе в събота в кухнята и салоните на ресторанта на хотел "Дунав плаза", началото е в 10 часа, а в два следобед ще бъдат представени авторските шедьоври на участниците. Гостите и представителите на партньорите в организацията - община Русе и местния Съюз на хотелиерите и ресторантьорите, ще могат да дегустират творбите на шестте екипа. 
Откликналите на поканата съветници са Деница Иванова, Елеонора Николова, Росица Георгиева, Деана Тонева, Иван Иванов и Веселин Велчев. Те вече обсъждали с "колегите" си - ученици в 11 и 12 клас в гимназията по туризъм, какви ястия ще приготвят. 
Рецептите са предложени от нашите ученици, но се оказа, че съветниците настояват за по-висока степен на сложност, каза директорът на ПГТ Ренета Вълева.
Досега сме отпускали по 50 лева на екип за продукти, сега явно ще се наложи да дадем повече, коментира Красимир Иванчев от ресторантьорския съюз. Той увери, че ще осигури за готвачите-любители предметни награди, които ще са "полезни за домакинството".   
Състезанието, което е единствено по рода си, тази година ще бъде с тема "Дунавска регионална кухня", уточни Ренета Вълева. В основната зала на ресторанта ще има разположен монитор, на който през цялото време ще се вижда какво и как се готви в кухнята, каза Даниела Бирова от общинското предприятие "Русе арт".