Ето че пак настъпи времето, в което "Утро" и общината отново поемат към съвместно организиране на анкетата за спортист номер 1 на Русе през годината. По традиция състезателите от Топ 10 ще бъдат наградени на тържество от кмета на града. Датата и часът на тази церемония ще бъдат уточнени по-късно. 
Да припомним какво казва регламентът. 
Номинациите се подават от представителите на клубовете. Те могат да изпращат своите предложения на [email protected] или на телефон 082815628. Срокът за подаване на предложенията е до 1 декември включително. Молбата ни е да се избегнат епизоди от предишни анкети, когато някой все чул-недочул, окъснял и накрая пък се разсърдил, че бил забравен. 
Номинационните листи ще бъдат изпратени до медиите. Техният вот ще нареди и великолепната десетка на Русе. 
С предимство при разглеждане на предложенията ще бъдат представители на клубове, които развиват олимпийски спортове. Главното в номинациите е да посочват първо състезатели със спечелени медали от световни и европейски първенства за мъже и жени. 
Наред с основната, ще организираме още две анкети - за треньор на годината и за най-добър състезател в приложните спортове. 
Първият спортист в листите на медиите ще получи 10 точки, вторият - 9, третият - 8 и т. н.
Разчитаме на максимално обективен прочит на постигнатото от спортистите. Поднесени с груби пристрастия листи ще бъдат анулирани. За съжаление, преди години имахме и такъв случай.  
И така на ход са клубовете - още днес могат да номинират своите изявени спортисти.