„Никакви кактуси у дома!” – това е основният съвет за декориране на апартамента с цветя и растения, който дава майсторът флорист и арт директор на Florist.ru Серафима Агеенко. Тя каза, че кактусите представляват заплаха за комфортен семеен живот и разбирателство.

“Не трябва да има кактуси в къщата. Това е офис растение. Той носи късмет в бизнеса. Но изобщо не е подходящо за къщата по правилата на „фън шуй”, заради лошата асоциация създавана от бодливата повърхност на кактусите. Тези растения са особено неприемливи в спалнята.”, каза Агеенко.

Ако не можете да си представите живота без кактус, поставете го до компютъра си. Смята се, че тези растения поглъщат вредната радиация на електронните устройства.

Също така, за да подобрите качеството на живот, трябва да погледнете към скромния и пренебрегван здравец. Доказано е, че той бързо прочиства въздуха от вредния въглероден двуокис, което увеличава жизнената ни енергия. Въпреки това Серафима Агеенко счита, че цветето известно като паричка е най-печелившата инвестиция за дома.

“Има правило, че в кухнята трябва да има такова цвете. То носи просперитет и привлича пари, така че да можете да купувате повече и по-добра храна.”, каза тя.