Емил Велев-Кокала се нахвърли върху бившия изпълнителен директор на ФК "Дунав" Ивайло Петков, който работи от няколко месеца като спортен шеф в "Левски" /Сф/. Това не е първият залп на бившия футболист и действащ треньор, под чието ръководство "сините" станаха за последно шампиони.  
"Чудя се каква е функцията на Ивайло Петков. Така и не ми става ясно. Не го чувам да говори. Призовавам го да каже какво е свършил. Дали е изгонил петима, спестил ли е 8 заплати, привлякъл ли е някой Марадона", клъвна Кокала по плевенчанина. 
Какво да каже Петков: 
- че Велев поема "Хасково" през октомври 2014 година и след загуба от "Славия" с 1:5 напуска през март следващата година. 
- че през ноември 2015 е назначен за старши треньор на "Монтана" с договор до края на сезона. Кръг преди края на първенството отборът е девети и наставникът си тръгва. 
- на 17 октомври 2016 година Кокала вече е кърмчия на "гранда" "Оборище" /Панагюрище/. Тимът завършва на 11-о място. 
- два сезона по-късно минава като метеор през "Спартак" /Плевен/ и "Локо" /ГО/. Резултати - нула.
- през сезон 2018-2019 година се заема да спасява от изпадане отбора на "Добруджа" /Добрич/. Мисията е "изпълнена" - малко преди края на първенството отборът дотам се окопава на дъното, че Велев депозира оставка. Отборът изпада.