С 14 убити по пътищата в региона за изминалите 11 месеца Русе посреща Световния ден за възпоменание на жертвите от пътни произшествия - 17 ноември. Пет от загиналите са на пътя Русе-Бяла. 
Денят се отбелязва от 14 години в третата неделя на ноември и тази година мотото му е "Животът не е резервна част".
Поредицата от кървави катастрофи в Русенско започна на Ивановден до разклона за Екзарх Йосиф, където на свечеряване челно се блъснаха два турски камиона. Единият шофьор умря на място, другият почина в болницата след четири дни, без да дойде в съзнание. След това последваха още пет инцидента с пет загинали и през първото шестмесечие жертвите станаха седем, с една по-малко от същия период на 2018 година.
От юли до вчера загиналите на пътя в Русенско също са седем, като последната жертва е 5-годишното дете, което във вторник преди обед бе блъснато фатално в Долапите от 76-годишен шофьор на камион "ГАЗ 53".
За сведение, през цялата 2018 година жертвите при пътни произшествия са били 15. Влошаването на времето в началото на декември, когато се очакват валежи, за съжаление може да изравни бройката на загиналите на пътя през двете години.