Русе попадна в окото на поредната буря във Фейсбук, предизвикана от фалшива новина и придружена от минорни, осъдителни и гневни обобщения. Основа на всичко е една снимка на указателна табела на изхода от София по "Ботевградско шосе", където е връзката със Северната тангента. "4 букви, 2 грешки", твърди бдителният автор на новината, според която на кирилица и на латиница името на града изглежда по един и същ начен - Русе и Rусе.
Следва порой от възмущение за тъпаците, които са допуснали това, за оглупяването на народа и за пропастта, към която вървим.
Сред този искрен хор, направляван от фалшив диригент, се откроява гласът на потребителя Павел Петров, който не е от Русе, но е видял измамата и публикува снимка на истинската табела. Там всичко си е наред. 
"Не вярвайте на тези тролове. Целта им е ясна. Това е Фотошоп! Ето ви истинската табела. Смъкнете си изображението и го увеличете. Ще видите, че това е целенасочена атака!", пише Павел Петров и мнозина потвърждават достоверността на думите му.