"Дунав" има много добри централни защитници, но играта на един от тях някак не се забелязва. А той се представя много стабилно, при това го прави със завидно постоянство. 
Привличането на 34-годишния, на практика неизвестен като име бранител бе голяма загадка. Знаеше се, че е роден в София и че след малко мачове в България /за последно през 2011 година за "Академик" /София// поема към екзотични дестинации. Последният му отбор е ..."Висака" /Камбоджа/!
190-сантиметровият Николов пасна от раз във формацията с трима централни защитници до Мартин Ковачев и контузения сега Росен Колев, а после и до Махаил Милчев. Той е изключително умен и спокоен играч с отлично позициониране. Любен е този тип футболисти, които не ритат безогледно топката напред, а винаги се стреми да я подаде на човек. Умее чудесно да подсигурява хората пред себе си, печели с лекота въздушни двубои, а шпагатите му са безукорно чисти.
По наше скромно мнение той е откритието на сезона в "Дунав" до Стефан Христов, Ахмед Ахмедов и Ивайло Лазаров. С безспорните си качества, ако бе у нас допреди 5-6 сезона, щеше да е футболист, когото националните селекционери без съмнение щяха да държат под око.