Новият кмет Пенчо Милков ще има четирима заместници, чиито имена ще бъдат обявени идната седмица. Засега бе очертан само профилът им - експерти в съответната област. 
Правя всичко възможно екипът, с който ще работя, да е готов максимално скоро, защото без заместници нямам тези специални знания и умения, които са ми необходими. Водя разговори и се надявам в началото на другата седмица да ги обявя, каза Милков. 
Той посочи, че мнозинството в новия общински съвет ще бъде много широко, но подчерта, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна.
С всички останали имаме възможности за работа по конкретни въпроси. Смятам, че намерих подкрепа за много от идеите, които имам, и голяма част от платформите съвпадат. Повече конкретика в момента не мога да кажа, тъй като ми предстои да навляза в подробности в общината и нямам търпение действително да видя първите въпроси, по които трябва да вземем отношение, коментира той.
Милков вече е разговарял с досегашния кмет Пламен Стоилов веднага след заключителната му пресконференция, когато той посъветва новия кмет да си пази гърба.
След четири години си представям големите инфраструктурни проекти да бъдат приключени, проблемът с въздуха на Русе да бъде трайно решен, а градът да бъде много по-сигурен и достъпен, каза още новият кмет.