С присъда по бързата процедура се сдоби румънски шофьор, след като призна, че е опитал да подкупи пътни полицаи. Той бе наказан на 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, както и с глоба от 1000 лева. Присъдата може да се обжалва.
Засечката станала на 28 октомври, когато 48-годишният мъж шофирал "Мерцедес Спринтер" надолу по Мойсевия баир към Бяла. Вероятно се изнервил от върволицата бавно движещи се коли и решил да изпревари автомобила пред него, макар там да било забранено. Нарушението му било забелязано от паркиралите в ниската част на баира униформени и те веднага го спрели. Румънецът се стреснал какво ли наказание ще отнесе, затова първоначално излъгал, че няма шофьорска книжка. После отишъл да си вземе документите от буса и пъхнал между тях 50 лева. Заради това бил задържан за няколко дена в ареста, а след това бе пуснат срещу парична гаранция от 500 лева.
За стореното той направи пълни самопризнания, като оправда поведението си с това, че смятал, че заради изпреварването в забранен участък ще остане без книжка и съответно без прехрана, тъй като работел като международен шофьор.