За нея специализираното издание "Лондон джаз нюз" възкликва "Еха. Просто уау!". "Удивително красив глас", допълва Би Би Си Радио 4, а британската радиостанция "Джаз FM" обобщава "Харизматичен, изискан и очарователен изпълнител, оставящ публиката омагьосана в събуждането й". Говорим за Габриел Дюкомбле и нито дума тук не е преувеличена.
В света на джаза белгийската певица и композиторка е известна с чистия си глас, който съчетава изтънченост и силна емоция. В това може да се увери и публиката на 44-ия русенски джаз фест. Изпълненията на Габриел и компания са в програмата на 16 ноември.
Тя печели широко признание в цяла Европа със своите парижки джаз и танго аранжименти, представяйки свежи, съвременни интерпретации на емблематични песни по подобие на Едит Пиаф, Астор Пиацола и Жак Брел.
Най-новият й албум "Across the Bridge" (издаден през септември 2018 г.), включва дванадесет оригинални композиции на английски и нейния роден език - френски. Пропитите с любов към джаза, шансоните, тангото и латино ритмите песни разказват приповдигнати истории и мечти по теми за природата, изкуството, социалната справедливост и идеологията.
През 2003 година Габриел напуска Белгия и и започва да учи джаз в лондонската академия "Гуилд Хол", малко след като се е представила успешно на финала на "Френски поп идол". В британската столица младата белгийка сформила собствен квинтет, а по-късно и биг бенд, с които бързо пробива в телевизията и радиото.
Следват покани за участия в най-добрите места в Лондон. Пее с оркестъра "Аврора" в Кралския фестивален салон като част от фестивала "Отпочинал шум", в Сохо и в "Роял Албърт Хол". Изявява се с голям успех на Лондонския джаз фестивал EFG през 2015 и 2017 г. Получава признание от критиците за изявата си в поредицата Jazz Divas. Друга значима изява е присъствието и на Челтнам Джаз Фест 2017. Там пее с невероятен успех в препълнената зала, което за пореден път я утвърждава като една от изгряващите звезди на джаз сцената.
В Русе Габриел Дюкомбле пристига със своята парижка джаз и танго група, в която свирят Винченцо Кастрини, Лука Боскагин и Ник Качал.
Винченцо започва да се запознава с акордеона на 9-годишна възраст и участва в национални и международни конкурси. Срещата с маестро Ивано Скатолини, виртуоз с гореща циганска кръв, който силно повлиява на специфичния му стил на свирене. Като малък Винченцо прекарва голяма част от времето си свирейки на пиано, което е изключително важно за разширяване на знанията и звуковите му хоризонти. Наред с това има късмета, но и таланта да работи с много музиканти и да изпълнява различни стилове, вариращи от джаз до етно, от поп музика до италиански суинг.
Ролите на Лука Боскагин са поне четири. Той е китарист, композитор, автор на аранжименти и преподавател.
Започва да свири на китара на 7-годишна възраст и учи в елитно музикално училище във Верона, където израства. Впоследствие се насочва към джаза и учи под ръководството на Толо Мартон и Сандро Джибелини, двама от най-добрите италиански китаристи.
През 25-годишната си кариера записва два албума с групата "Jazzbreakers" и три солови албума: "Touch and go" (2005), "Four steps" (2008) и "Playground" (2013).
Лука записва и с много други изпълнители като Алън Фарингтън, Франческо Беързати, група Саймън Ласки, Стив Брукщайн и с италианските поп певци Друпи и Омар Педрини. Свирил е на фестивали и различни събития в Италия, Швеция, Франция, Швейцария, България, Австрия, Кипър, Германия, Бразилия (с Кико Континентино, клавишник с Милтън Насименто). Редовно се изявява в най-известните лондонски джаз клубове.
Ник Качал е контрабасист, аудио инженер и продуцент. Роден е в Тринидад, но е избрал да живее в Южен Уелс. Учи акустика в университета в Салфорд, където се изявява на местната джаз сцена. Първоначално е китарист и бас китарист, но участието му на джаз сцената в Манчестър води до откриването на контрабаса като негов инструмент. След като завършва образованието си, се насочва в музикалната индустрия. Важен момент в израстването му е запознанството му с Тони Хюгъм от операта в Ковънт Гардън - главната театрална и развлекателна зона в Лондон, той се премества в мегаполиса на Темза и през 1998 година става музикант на пълен работен ден. Свири предимно джаз и акустичен фолк, като често гастролира в Кабо Верде, Франция и Испания. Има собствена група - "Guerillasound", с която издава компактдиск през 2008 г.