За шести път в събота Дойче шуле провежда своята кампания "Чети с мен", която тази година ще привлече към различните изяви на словото и изкуствата ученици и преподаватели от 23 училища. Специален гост ще бъде преподавателят от Шуменския университет проф.Добрин Добрев, който ще изнесе лекция по творчеството на Йордан Йовков, съобщи директорката на СУПНЕ Искра Иванова. 
"Чети с мен" е само едно от събитията, които са посветени на 260-годишнината на патрона на училището Фридрих Шилер, каза Иванова. На 12 ноември предстои де са проведат дебати, в които след оспорвани словесни състезания в 4 училища са излъчени участниците - по един от Дойче шуле, Английската гимназия, Математическата гимназия и Професионалната гимназия по икономика и управление. Журито се състои от бивши дебатьори от тези гимназии, те сами са съставили аргументационните тези, които предстои да отстояват четиримата състезатели, каза ръководителката на проекта Сияна Мандажиева. Проектът е спечелил финансиране от общинската фондация "Русе - град на свободния дух". 
На 15 ноември пък ще се проведе ученическа конференция "Река Дунав - европейският път на България". С доклади в нея участват ученици от Видин, Силистра и Тутракан и 4 училища от Русе, които изследват различни аспекти на живота, свързан с най-голямата европейска река, поясни историкът Николай Чакъров. С финансиране от общината ще бъде издаден сборник с докладите, който всеки от участниците ще получи по време на конференцията.