Професионалният си празник отбелязват днес служителите на полицията, когато църквата почита деня на Свети Архангел Михаил - светецът, който символизира властта, реда и законността. Тази година носи и допълнителен юбилеен заряд - навършват се 140 години от създаването на първите полицейски структури в страната.
Русенската дирекция на МВР отбеляза празника с един ден аванс, като открои 46 служители, които бяха наградени от директора старши комисар Теодор Атанасов. Те бяха отличени за проявена бдителност, инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на поставените им задачи.
Церемонията продължи с поднасяне на венци и цветя на монумента "Признателност и слава" пред сградата на областната дирекция в памет на загиналите по време на работа униформени. 
Сред официалните гости на полицейския празник се откроиха окръжният прокурор Георги Георгиев, районният прокурор Яна Илиeва, зам.областният управител Валентин Колев и директорът на общинската дирeкция "Управления при кризи" Спасимир Димитров.
Службата в МВР е мисия, а не просто професионално решение, която е свързана с отдаденост и лишаване от лично време. Пожелавам търпение на близките на служителите на МВР и ефективна работа на структурата, която винаги да защитава страната на доброто и да работи в полза на обществото, подчерта Атанасов.
Директорът на полицията изрази преклонението си пред колегите, загинали при изпълнението на мисията си, и посочи, че те завинаги остават в редиците на МВР.