Серийна крадла на скъпи бутилки уиски се раздели с килията, след като тричленен състав на Окръжния съд прецени, че е несправедливо задържана и я пусна под домашен арест. Решението е окончателно.
31-годишната Михаела М. бе вкарана в ареста заради кражба на 6 бутилки марково уиски в началото на юни тази година. Срещу нея вече били стартирали две други дела за идентични случаи, по които обаче все още няма прочетени присъди и затова жената се води неосъждана. Според прокуратурата Михаела е особено опасна именно заради перманентните престъпления, които е вършила в рамките на 1 година, и данните, които показвали, че е автор на над 20 такива кражби от магазини и хипермаркети. И тъй като досега не е била задържана, явно по-леките мерки не са имали ефект върху поведението й, затова тя трябва да остане зад решетките. Част от делата срещу нея били прекратени заради твърде ниската стойност на отмъкнатото. Отделно, по делото имало данни, че Михаела крадяла алкохол, който впоследствие продавала на по-ниска от пазарната цена, за да се снабди с пари за наркотици.
Нищо опасно няма в това, че е откраднала акцизни стоки, които са виновни за моралния упадък на обществото ни. Не е крала книги от библиотеката, не е убила човек, нито е точила ДДС. Нека не я разпъваме на кръст. Вече е признала вината си, домашният арест ще я отрезви, ще си вземе поука и ще помисли за възпитанието на децата си, изтъкна адвокат Златан Златанов и поиска мярката й да бъде изменена. Защитата й посочи още, че малолетните й деца, на 4 и 11 години, имат нужда от майка си, тъй като баща им е наркозависим и в момента е на метадонова програма, което говори за занижения му родителски капацитет.
Съдът се съгласи, че Михаела е опасна, но посочи, че има и родителски задължения, и за да не се травмира психиката на децата, е подходящо тя  да бъде пусната под домашен арест и да се прибере при тях.