Имената на двама общински съветници се спрягат за председател на местния парламент, който трябва да бъде избран на тържествената сесия в понеделник. Фаворит за поста е председателят на групата на ВМРО в предходния общински съвет Иво Пазарджиев. Младият адвокат беше и водач на листата с общински съветници, като според източници на "Утро" съветниците от БСП и от обединение "Демократична България" ще подкрепят неговата кандидатура. 
Всичко е възможно, имената са на масата. Групата на ВМРО със сигурност ще излъчи кандидат за председател на общинския съвет. 
От общинските съветници има повече от един, които са подходящи да заемат поста, но официално ще се разбере в понеделник, каза Иво Пазарджиев, когото „Утро“ потърси за коментар.  
От ВМРО вкараха 8 общински съветници, но тяхната група се увеличи и ще бъде от 9 души, тъй като към тях ще се присъедини влезлият от листата на „Българска социалдемокрация“ Кънчо Йорданов. 
Другото име, което се завъртя в рулетката за шеф на общинския съвет още миналата седмица, беше на бившия кмет Елеонора Николова от СДС. Този слух се прокара предвид обединението между местните структури на ГЕРБ и СДС за балотажа. Формациите обаче не разполагат с мнозинство, а според политическата мълва и самата Николова не проявявала интерес към поста, така че засега везните натежават в полза на Иво Пазарджиев.